Kladdkakemuffins

Hittade receptet på Leilas Bakverk. De blev riktigt kladdiga och goda
 
12 normalstora muffins
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Vispgrädde och jordgubbar
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Mixa några av jordgubbarna & häll ner i vispgrädden. Sätt en klick på varje muffins och garnera med en liten jordgubbsbit
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback