Örtfyllda Kycklingfileer

Supergott recept som går att förenkla om man vill det, se längst ner i inlägget :)
 
Ingredienser
4 Kycklingfileer
Några skivor rökt skinka
1-2 Vitlöksost (bonjour eller annan färskost
1 kruka Basilika
1 knippe färsk Timjan
Salt
Grillkrydda
Curry
Torkad Örtkrydda
Några skivor ost med smak
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning hönsbuljong
ca 3dl Grädde
ca 1dl Mjölk
 
Gör Så här
1. Dela kycklingfileerna längs med, fyll med vitlöksost, en bit skinka, mycket basilika, timjan + en liten ostskiva
2. Krydda fileerna med grillkrydda, curry och salt. Bryn i stekpanna så de får färg
3. Ta fram en ungsform, strö grillkrydda och curry i botten. Dela fileerna i tre delar och lägg ner i formen. Bred på färskost och lägg på en ostskiva överst. Lägg basilikablad runt fileerna
4. SÅS: häll grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, lägg i buljongtärningarna, krydda med lite curry och lite grillkrydda. Blanda i timjan och ev örtkryddor. Häll såsen över fileerna, ska inte täcka dem helt. Osten på fileerna ska få lite färg i ungen
5. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills fileerna är genomstekta
6. Servera med ris och sallad
 
____________________________________________
Vill man göra den lite enklare så har man bara fileerna, bonjour, rökt skinka, salami. Fyller fileerna med detta, kryddar med lite kryddor man har hemma och snabbsteker för att få yta. Man lägger ner fileerna i formen och smörar lite mer bonjour ovanpå dom innan man kastar in i ugnen. Serverar med ris och gör en Creme Fraiche sås till (Koka upp en Creme Fraiche, 1 köttbuljong, peppar och salt)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback