En snabbhelg i stockholm

Vi började köra klockan 06.00 på fredagmorgon från Göteborg, det var blött på vägarna, och bilens spolar till framrutan har ju återigen gått sönder. Så det vart att stanna och spola av rutan med vatten från en vattenflaska med jämna mellanrum, för att vi ens skulle kunna se vägen..Irriterande, men vi överlevde i alla fall
 
Direkt vi kom fram till Stockholm så åkte vi till Stockholm Shoe & Bag Fair och Buisness Fashion Days. Här pratade vi med en väldigt inspirerande kvinna som uppfunnit speciella sockar till barn som de även kan bada med, hon pratade på om hur hon byggde upp sitt varumärke, utbildningar hon gått och vägar hon valt.
Vi fick även en liten trendanalys av en herre gällande skotrenden för nästa höst, då det kommer handla om svart. Svarta skinn och läderskor, gärna med detaljer och där vi kommer att se både de rundade och spetsig tårna. Och tjocka sulor. Skorna som han visade såg alltså ut som skorna de allra flesta har på sig idag redan. Fast med lite tjockare sulor då.
 
Vi tog oss sedan vidare till modecentret för att gå på den stora mässan där. (en liten avstickare till ett köpcentrum där man skulle få parkera gratis och åka shuttlebuss till modecentret, vi hittade ej shuttlebussen så tog bilen bort istället ändå).. Hursom, så om jag säger såhär. modecentret imponerade inte speciellt på mig. Det enda det handlade om egentligen var ju att märkena skulle sälja in sig till butiker. Och där i modecentret så fanns hur många olika märken som helst, i små glasboxar i en märklig labyrint. Kläderna var inte speciellt nytänkande eller speciella heller. Vi strosade ett tag, såg en modevisning med underkläder, och tog sedan en sväng på övervåningen till fler märken. Där träffade vi dock intressanta och trevliga människor att prata med.
 
Trender som jag reflekterade över i alla fall var
* Fransar - dom kommer redan tillbaka, det var väl inte så länge sen det var mode egentligen, var ju lite av festivalmodet där ett tag. Men nu kommer det igen, och sitter främst på olika varianter av överdelar (mycket ponchos) 
* Skinn och Jeansjackor
- håller fortfarande i sig
* Skinn detaljer - Verkar vara rätt inne på jackor
Ponchos - i olika material och färger
 
 
Fredagkväll var meningen att vi skulle ut en sväng, men efter att vi tagit tunnelbanan ut till kungsträdgården och börjat promenera och börjat frysa, hoppade vi snabbt på en tunnelbana och in i Gamla Stan, för att där frysa. In på ett cafe och dricka varmchoklad, som var dyr och inte alls så varm som den borde. Så insåg vi att det nog inte var någon ide längre, utan åkte istället tillbaka till vandrarhemmet och bäddade ner oss i värmen.
 
Lördagen spenderades på stan, fyndade tre tröjor på BikBok för 189:- och sedan gick vi nästan bara till Myrorna och Stadsmissionens butiker resten av dagen och fortsatte fynda, eller ja. Becca fortsatte fynda, jag hittade en söt t-shirt för 40 spänn. Becca hittade en massa roliga saker som lampor, bricka och tröjor och sånt.
Sen bar det av hem igen med bilen. Med en liten omväg förbi Uppsala för att hämta hem en liten plutt till syrran (kattbäbis som fått namnet Peach).
 
Själva bilfärden hem var inte alls rolig, tog mycket längre tid än vad som var meningen, eftersom hellyset har slutat funkat, upptäckte vi då och där i mörkret. Så det gällde att försöka köra bakom en bil som fick lysa upp vägen, plus att man behövde baklysena att följa när man fick möte, då framrutan var sketen och gjorde att man inte såg något vid möte.. Så man var galet trött i huvudet när vi var hemma i Götet igen, sådär vid 01 tiden.. Nej, den stackars bilen mår inte så bra längre, och kommer definitivt inte gå igenom besiktningen som är om två veckor..
 
Eftersom vi inte fick fota så mycket inne på mässan så kommer bara några bilder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback