Skottland Dag 3

Vi började vår färd från spökslottet ganska tidigt, eftersom det skulle bli en låång väg till Glasgow. Vädret var inte alls på vår sida och det blev nästan bilkörning hela vägen ner. Som tur var så var det en större väg vi körde efter denna gång så resan gick lite snabbare än tidigare dagar.

Efter vägen tittade vi även in till ett Destilleri (enda stället vi var på där vi träffade på svenskar). Men eftersom att Daniel körde bilen så gav det ingenting att gå på en tur runt eftersom det ingår provsmakning. Så vi gick in och tittade lite på priserna och frågade sedan om vägen till närmsta bensinstation.

I övrigt så var det väl en ganska händelselös bilresa

 

Vi stannade till vid Blair Castle på vägen, dock kostade det massor att gå in i slottet så vi valde att bara betala inträdet för trädgården (vilket var till sjukt överpris då det inte alls fanns så mycket att se)

När vi kom fram till vandrarhemmet Beersbridge Annex så fick vi en nyckel med några nummer på.. Jag kan ju berätta att det inte var det lättaste att hitta rätt rum när vi började leta. Vi prövade nog nyckeln i ett tiotal hål och frågade en tjej innan vi hittade rätt.


Rummen var i ett sorts hyreshus med olika trappuppgångar, på våningarna i dessa uppgångar fanns endast två dörrar. Och när man kom in i rätt dörr, så fanns det olika nummer på rummen samt ett litet kök. I vår korridor luktade sjukt illa, men som tur var så hade någon vädrat i rummet så att det inte hade samma unkna lukt.

 

Vi började med leta efter Lidl då tjejen i receptionen gett oss en liten förklaring på vart det låg. Självklart glömde vi kvar Gpsen på rummet så vi irrade runt ett tag och bestämde oss sedan för att åka tillbaka till rummet och hämta den, ifall att vi skulle tappa bort oss.

 

Vi hittade inte Lidl, men däremot efter några varv i centrum så hittade vi en annan liten mataffär där vi inhandlade lite vin och öl samt snacks.

 

Inte långt ifrån vandrarhemmet fanns en busshållsplats, det gick även att ta alla bussar därifrån in mot stan, kostade ca 1,45 pund per person. Vi tog bussen, gick in på första bästa restaurang (Dinos) och beställde in lite pasta och sedan utforskade vi gatan lite innan vi gick in till en pub för att dricka lite. Billigt var det! Sedan blev det taxi hem till vandrarhemmet, billigt och bra då det endast kostade ca 50:-

 

Vår taxichafför

 

Beersbridge Annex
- Luktade illa i korridoren (Daniel tyckte även att det luktade illa på rummet)
- Badrummet var inte så fräscht, och duschvatten kom över hela golvet och rann aldrig undan
+ Billigt
+ Centralt
+ Toalett och dusch på rummet
+ Vattenkokare och kaffe och the på rummet
+ Det gick att hyra div elgrejer plus adaptrar mot en deposit

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback