Dagens Besvikelse

Dagens Besvikelse går till Tandvården i Sverige
Att man som ungdom med tandställning skall börja betala besöken själv
Detta är ju ingenting man får veta när man skaffar tandställningen när man är kring 15-16 år.
Senaste besöket Becca hade hos tandläkaren får hon veta att hon numer kommer betala sina besök själv, då de ska fixa till hennes innertandställning, inte skulle det bli billigt heller (sedan att hon ska ha den i flera år till gör ju inte saken bättre)
Vid frågan om hur hon skall kunna finansiera detta då hon är arbetssökande med endast en liten liten ersättning från försäkringskassan så blir svaret att hon skall ta med sig räkningen till socialen och få dem att betala räkningen åt henne.
Vad är detta för system egentligen? Och varför är det ingen som informerat om detta tidigare. Det är ju en självklarhet att vi förstår att man måste betala tandläkarbesöken själv, men inte då det gäller tandställningen man fick när man var ung.


Tänkte även passa på att berätta att det finns ett tandvårdsbidrag i Sverige, som för oss under 29 år ligger på 300:- /år
Detta ligger innestående för alla så det enda man behöver göra för att uttnyttja det är att säga till tandläkaren när man skall betala, så dras det automatiskt från kostnaden.
Varför har man inte blivit informerad om detta tidigare? Då hade jag kanske haft råd att gå på en undersökning tidigare, nu har jag ju skjutit på det läänge läänge pga att jag inte haft råd.

Kommentarer
Postat av: Anna

Det är sådär med alla bidrag/stöd. Man måste ta reda på saker själv. När det däremot gäller skyldigheter och sånt så är dom inte sen att informera en om vad som gäller :P

2010-03-19 @ 21:17:02
URL: http://mongoanna.blogg.se.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback