En helg i London

När vi landade i London kring åtta tog det ett väldans bra tag innan vi hittade rätt buss in till stan. Vi valde tillslut en tur och retur gruppbiljett för att få det så billigt som möjligt, enda haken var att vi var tvungna att resa alla samtidigt, vilket blev lite frustrerande på hemresan. Men detta kommer jag till senare!
Hur som helst så tog flygbussen mycket längre tid än planerat, London trafiken är inte att leka med. Det tog även ett långt tag att fundera ut om vi verkligen åkte på fel sida av vägen, för vilken sida kör man egentligen på hemma i sverige? Det var liksom inget konstigt med att åka på fel sida av vägen, det var väl främst vid korsningar man märkte av det, samt som gående.. då man självklart tittar åt fel håll. Men det finns hjälp till detta också, eftersom det står på vägen, look left/look right. Smart tänkt England!
När vi efter lång tid snurrandes runt på Londons gator, letandes efter vandrarhemmet hittade stället så kastade vi av oss packningen och gav oss ut på Londons gator.



Vi började kvällen på en Engelsk pub, men på grund av mensvärk blev det en väldigt nykter kväll. DEt jobbiga med puben var dock ljudvolymen som var extremt hög så det vart inte så socialt. Vi fortsatte sedan kvällen med att först gå förbi en klubb som Karro vart på tidigare, en synth klubb där man fick ta med egen dricka in och som har öppet till åtta på morgonen, men pga dresskode så var det några i vårt sällskap som inte fick gå in.. De med jeans alltså. Vi skulle då dela upp oss och gå skilda vägar för att senare träffas på vandrarhemmet. Becca var sugen att gå in på synthklubben, men eftersom jag inte alls var sugen på emos och synth/hårdrock så ville jag gå med de andra, vilket var ett väldigt bra val! Dock så var vi vilse på Londons bakgator ett tag eftersom en av killarnas Engelska kompis Alain fick oss att leta efter någon svartklubb vid namn MegaMegaMega. Vi yrade runt ett bra tag, frågade oss fram, men inte en jävel hade hört talas om det, så vi bestämde oss tillslut att bege oss till en större klubb att hänga på. District var på tre våningar med ett live band på en av våningarna och pub/dansgolv på de två andra. Dock så var musiken, rejv, och denna musik är inte jag alls van vid.. samma beat i flera timmar, man måste nog gå på något annat än alkohol för att klara av det. Men i övrigt var det en lyckad kväll som slutade att slockna på vandrarhemmet kring sex på morgonen.











Vaknade söndag av väckarklockan klockan åtta, men stängde av den halvt i sömnen och vaknade igen strax efter nio. Jag och Becca begav oss då ut för att hitta lite frukost och sedan ner på stan när de andra vaknat. Vi gick genom hyde park (tror jag det hette), förbi speakers corner och sedan ner på stan och in på Primarket. Det var helt otroligt billig där inne, underkläder, skor samt tröjor och linnen. Fyndställe nummer ett, problemet var bara att vi bara kunde ta handbagage hem så begränsad shopping. Efter primark gick vi till en skoaffär och hittade super fina handväskor, jag tog köpte en rosa och syrran en svart. Sedan tog vi oss ner till Camden och in på en pub där vi lämnade alla påsar och så fick vi gå några åt gången ner på stan. Camden var rätt häftigt, det var som en lång gata med emo och hårdrockskläder, och gatan avslutades med en stor marknad med lite allt möjligt!
När vi senare på kvällen lämnat alla påsar på vandrarhemmet begav vi oss in till Picadelly Circus för att  vandra omkring och äta mat. Det blev mat på en mexikansrestaurang, maten var väldigt god men sevicen var det sämre med. Lång väntetid och sedan blev Becca utan mat tills vi andra redan ätit färdigt.. Efter en låång kväll på restaurangen vandrade vi runt och tittade på London Eye, Big Ben och andra hus och byggnader.































Efter promenaden tog vi oss tillbaka till vandrarhemmet för att vänta in resten, som fortfarande var kvar i Camden på puben. Vi somnade i teverummet en stund och sedan begav vi oss ut igen för att möta upp resten. Detta var svårare än vi tänkt oss eftersom gruppen vi väntade på hade delat upp sig. Så två stycken kom med taxi, en kille kom joggandes igenom Hyde Park och en kille var försvunnen och hade avstängd mobil.. Tillslut tog Karro kontakt med två polismän som var på samma gata som vi och efterlyste killen som full och självmordsbenäge (enda chansen till att de verkligen skulle leta efter honom) dock så ringde han upp precis innan de hann fara iväg och börja leta! Så tillslut kom vi i alla fall fram till flygplatsen där vi kunde lägga oss på golvet och sova i en timme tills det var dags att gå igenom säkerhetskontrollen och sätta sig på flyget. Döck så tappade vi bort samma kille som var försvunnen tidigare på flygplatsen, han var superfull, om tur var hittade vi honom precis när vi skulle in till gaten! Direkt vi landade i Sveriige blev jag upphämtad och skjutsad till jobbet, tack Niclas! Men satan vad trött jag varit både idag och igår.. Sliten kan man väl kalla mig!


London i korthet:
* Standarden i England är allmänt låg och tvål på toaletterna är inte en självklarhet utan snarare en sällsynthet
* Riktiga dörrhandtag är inte uppfunnet
* Soptunnor att förvara skräp i finns ej, utan istället ställer de ut sina svarta påsar vid vägen under vissa träd
* Telefonkiosker vid varje hörn, dom är otroligt charmiga, men behövs det verkligen idag?
* Sprit säljs i mataffärer fram till elva på kvällen, ganska bra enligt mig
* Handikappsvänlig kollektivtrafik fanns ej, bara att ta sig fram med barnvagn måste vara nog jobbigt!
* Tunnelbanan ,tuben, är otroligt smidig, men att den slutar gå vid midnatt, vad tänkte de då?
* Bussarna är inte att lita på, det står att den går till ett ställe men helt plötsligt så stannar den bara halvvägs till den platsen och säger i högtalarna att det är sista hållplatsen och alla får hoppa av. Snopet!

London är dock en upplevelse värd att uppleva!


Kommentarer
Postat av: kickan34

Älskar London. :)



E du / ni hejaklack eller typ vaddå!? coolt att kasta folk i luften sådär! .)

2009-09-17 @ 22:32:09
URL: http://kickan34.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback