Hur kommer det sig egentligen?

Igår diskuterade jag och Nirre i duschen hur olika tjejer och killar är när de duschar tillsammans med andra (tex i omklädningsrum)
Killar har inte alls några problem med att gå runt nakna i omklädningsrum. Man har ju hört lite skräckhistorier också där de verkligen springer runt nakna och jagar varandra och dylikt. Medan tjejer knappt ens duschar nakna tillsammans. DE gångerna ialla fall jag har sett en tjej duscha naken i ett omklädningsrum är vid tillfällen då duscharna är i små avdelade hyttar, men det går inte dit nakna utan virar handduken runt sig på vägen dit. Annars på badhus och liknande så är det väldigt vanligt att det är öppna duschar, vilket gör att alla står och duschar med bikini på.
Men hur kommer detta sig egentligen?
Är vi tjejer så obekväma i våra egna nakna kroppar? Varför är det så obehagligt att vara naken tillsammans med andra tjejer?
Och hur kan killar vara helt tvärtemot och springa runt nakna, basta nakna tillsammans osv. Nakenhet är inte fel för dem.
Är det störst, bäst och vackrast syndromet som så många killar/män har som spökar, i kombination med att vi tjejer inte trivs i våra kroppar, eller vad är det egentligen som gör denna skillnad så stor?

Aja, jag ska fortsätta fundera över detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback