Att göra PALT

Eftersom det var väldigt längesen vi åt palt och det inte finns att köpa här i Göteborg bestämde vi oss för att göra det själva. Tog ca 2h :)

Ingredienser
2kg Potatis
ca 4-5dl mjöl
salt
sidfläsk

Börja med att skala potatisen
 
Riv sedan fint på rivjärn. Lägg den rivna potatisen att rinna av i ett durkslag
  

Skär sidfläsket och rulla ihop till små köttbullar

  
Blanda ihop potatis, mjöl och salt. Ska inte vara alltför kladdigt
 
Ta en till bytta med lite mjöl i botten, ta en tennisbollsstorlek deg och rulla i mjölet, ta upp och platta ut i mjölad hand.
Lägg fläsket i mitten och vik över degen
 
Stoppa ner den färdiga palten i kokande vatten med lite salt. Koka i ca 60min, tills palten flyter upp
 
Servera med lingonsylt och smör
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback