Wall-E



Sjuhundra år fram i tiden har människorna skräpat ner så fruktansvärt mycket att de lämnat jorden och levt i rymden ett bra tag. De har lämnat robotar för att städa undan skräpet, och nu blivit så bortskämda med livet att de inte längre behöver använda sina ben. Nere på jorden har robotarna nästan helt gett upp, förutom Wall-E. En liten robot som börjat samla på sig olika saker från jordlivet.
En dag träffar han EvE, en robot som är programmerad att leta efter fotosyntes livet, och Wall-E visar henne  plantan han hittat och han följer med henne upp till rymden. Där uppe i rymden finns det inte plats för en liten sketen robot som Wall-E upptäcker han snart!


Filmen reflekterar över hur vårt människoliv kan komma att utvecklas, vi blir latare och latare och försöker utveckla allting för att göra våra liv bekvämare. Att filmen ändå är en  barnfilm med kärlek är underbart och genialt och jag älskar att man väver in budskap i sådana här mysiga filmer. Denna lilla skruttiga robot som gör allt för sin Eve. Och denna kaptenen som sliter sig loss från bekvämligheterna och gör allt för att kunna återvända till jordelivet.
Kanske mänskligheten tar sitt förnuft till fånga tillslut, denna filmen ger en förhoppningar på det i alla fall!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback